Nadogradnja dredova

Nadogradnja dredova je sjajno rešenje za nestrpljive. U roku od nekoliko časova, od kose od 10-ak cm mogu nastati prelepi dredovi od pola metra :) Dredove možete nadograditi kako od prirodne tako i od veštačke kose. Nadograđeni dredovi zahtevaju istu pažnju i održavanje kao i ne nadograđivani dredovi. Za nadogradnju dredova potrebno je da kosa bude dugačka najmanje 10cm. Moguće je nadograditi dred i na kraću kosu ali je mogućnost odvajanja nadogradnje u tom slučaju mnogo veća. Do problema sa nadogradnjom možete takođe doći ako vam je kosa mnogo "svilenkasta" i tanka. U takvim situacijama jedino rešenje je biti strpljiv i redovno sređivati nadogradnju, i nadati se da neki dred neće odpasti nasred ulice.

Trajna nadogradnja dredova (od prirodne i sintetičke kose) odvija se u tri koraka:

  1. Razdvajanje kose je prvi i osnovni korak bilo kakvog posla sa dredovima. Zapamtite, veoma je bitno da je kosa pravilno razdvojena kako ne bi doslo do grupisanja više dredova u jedan veliki!
  2. Pravljenje dreda temeljca, tačnije osnove za nadogradnju. Ta osnova se pravi od Vaše kose na Vašoj glavi :)
  3. Uplitanje nadogradnje na dred temeljac.

Privremena nadogradnja dredova (od prirodne i sintetičke kose) radi se na sledeći način:

  1. Priprema dreda: Dredovi za trajnu nadogradnju imaju drugačiji početak, tj. deo koji se spaja sa vašom kosom, od dredova za privremenu nadogradnju. Dredovi za privremenu nadogradnju imaju kao neku rupicu da tako kažemo, kroz koju se vaša kosa provlači. (Nije baš neko objašnjenje :) )
  2. Razdvajanje kose je drugi i naravno obavezan korak. Ponovićemo se, zapamtite, veoma je bitno da je kosa pravilno razdvojena kako ne bi došlo do grupisanja više dredova u jedan veliki!
  3. Uplitanje nadogradnje na pramen kose i po potrebi učvšćavanje dekorativnim gumicama i vunicama.

Dragi klijenti, imajte u vidu da trenutno vršimo samo uslugu nadogradnje dredova. Kosu za dredove ili već gotove dredove potrebno je da sami donesete.